Humaniststråket

Humaniststråket delar Pedagog-, Fysik- och Kemigränd med Ålidhems Centrum, gamla Ålidhemsskolan och Ålidhems Arena. Tvärgata är Professorsvägen, Medicinarstråket, Laboratorvägen och Socionomstråket.

Området

Humaniststråket 5

Här ligger gamla Ålidhemsskolan, numera känd som Norra Ålidhemsskolan.

Norra Ålidhemsskolan har byggs om till evakueringsskola och samverkanshus. Byggnaden rymmer förskola, grundskola, familjecentral och lokaler för föreningsliv.

Skollokalerna på Norra Ålidhemsskolan används som ersättningslokaler för elever vars skolor och förskolor är under renovering. Totalt finns det rum för fyra förskoleavdelningar med plats för 80 barn och grundskola med plats för 500 elever.

Även familjecentral med barnavårdscentral, mödravårdscentral och öppen förskola i finns i huset. I byggnaden finns ett tillagningskök med kapacitet för 800 portioner. Föreningar kan hyra delar av lokalerna via kommunens lokalbokning.

Humaniststråket 7

Här ligger Gamla Ålidhemsskolans gymnastikhall med en fullstor hall och en mindre hall. Ålidhems Arena är en fullstor fotbollsplan i konstgräs samt en mindre rinkfotbollsplan.

Alla delarna går att boka via kommunens bokningssystem.

Allmänt

Humaniststråket är gång- och cykelbana och fungerar som länk mellan Professorsvägen, Medicinarstråket, Laboratorvägen och Socionomstråket.

Placering

Kontakta oss

Om du har några generella frågor eller funderingar kring denna hemsida så är det bara att använda formuläret.

Vi svarar när vi har tid och möjlighet.

Tänk på att vi gör detta på vår egen fritid och vi får inte betalt för att göra det.

    Ditt namn (*)

    Din epost (*)

    Ämne (*)

    Ditt meddelande

    Translate »